Gefeliciteerd! Je bent zwanger. Dit is vaak een spannende, maar vooral ook een hele mooie en bijzondere tijd. Een tijd om veel aandacht aan jezelf en het groeiende kindje in jou te geven.

De zwangerschapsmassage is een rustige en milde massage, die erop gericht is om je goed en ontspannen te voelen, en eventuele lichamelijke klachten van de nek/schouders, benen en onderrug te behandelen.

Tijdens de zwangerschap vinden er allerlei veranderingen plaats in het lichaam. Door je groter wordende buik verplaatst het lichaamszwaartepunt zich naar voren, waardoor de spanning op de banden van de onderrug en het bekken groter wordt. Onder invloed van zwangerschapshormonen verweken de spieren en banden en worden hierdoor slapper. De stabiliteit van het bekken vermindert hierdoor. Vaak ervaren zwangere vrouwen dat ze vocht vasthouden en onrustige benen of tintelende vingers hebben.

Een zwangerschapsmassage kan lichamelijke ongemakken tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook mentale en emotionele spanningen. Tijdens de massage komen er lichaamseigen hormonen vrij zoals het hormoon endorfine, wat kalmerend en pijn bestrijdend werkt. Het hormoon oxytocine vermindert stress en zorgt voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen en verbondenheid. Oxytocine speelt ook een grote rol bij de bevalling, moederbinding en de toeschietreflex bij de borstvoeding.

Door massage lijkt alles weer te gaan stromen, dat wat blokkeerde komt weer in beweging, dit ondersteunt jou en je baby.

Tijdens de massage lig je op de massagetafel, op je zij, ondersteund door kussens. Er is zo veel ruimte om je nek, schouders en onderrug te masseren. Ook kun je kiezen voor een hydromassage op een warmwaterkussen. Je wordt gemasseerd terwijl je comfortabel op je rug ligt. Door de warmte van het kussen kun je nog meer ontspannen. De baby in je buik zal dit ook voelen en reageren. Of door af en toe te schoppen, óf juist door ook te genieten van jouw rust. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een zachte en vriendelijke buikmassage.

Maak een afspraak voor een mooi contactmoment tussen jou en je baby.