Foto: Yvonne Witte

Ik heb altijd geweten dat ik met mensen wilde werken. Als meisje op de basisschool wilde ik verpleegster worden, net als mijn moeder. Na de middelbare school veranderde dat in werken met kinderen en ouders.
Ik deed de opleiding MDGO-agogisch werk en ben zo het vak ingerold.
Ik heb 23 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening als pedagogisch medewerker, videohometrainer en gezinsbegeleidster. Een prachtig vak waar ik veel heb geleerd als het gaat over contextueel werken, hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma.

Toen ik in 2001 in een burn-out kwam, voelde ik dat er een andere richting nodig was.
Een nieuwe weg ontstond toen Holos academie op mijn pad kwam. Ik begon met de vierjarige hbo-opleiding tot massagetherapeut. Ik leerde, door middel van aandachtige aanraking, steeds opnieuw inchecken en contact maken met mezelf. Ik kwam weer in verbinding met de signalen van mijn lichaam en kon weer meer vrienden worden met mijn eigen zenuwstelsel.

In 2009 startte ik praktijk Lief Lijf. Hier werk ik vanuit de Holos visie; zijn met wat er nu is.
Erkennen van dat wat er allemaal aanwezig is, ook als je beweging er van weg gaan is.
Massagetherapie is een prachtige ingang om door middel van aanraking contact te maken met dat wat er nu is.
Vanuit de NARM onderzoeken we wat jouw verlangens zijn en wat je in de weg staat, vanuit een somatische en op mindfulness gebaseerde methode.

Ik werk graag in de verbinding met jou, met alles wat je meeneemt. Met dat wat je in je leven ontmoet en ervaren hebt, en wat maakt wie je nu bent. Ik zie mezelf als open, beschouwend, directief, kalm en ondersteunend. Ik sluit aan waar jij bent: nu.
Je bent helemaal welkom.

Karin ♥

 

Ik ben verbonden aan Holos academie. Hier geef ik les aan de studenten in het 2e, 3e en 4e jaar tijdens de lessen therapeutische ontwikkeling en visie, therapeutische integratie, het practicum, de interne stage en bij de eindexamens. Ook geef ik masterclasses over de Psoas en de nervus vagus.


Ik hou ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en heb in de afgelopen jaren diverse opleidingen en nascholingen gedaan:

 • Vierjarige hbo-opleiding afgerond voor massagetherapeut bij Holos academie voor massagetherapie. (2012)
 • Medische basiskennis en psychosociale basiskennis behaald volgens CPION, Plato eisen. (2017/2018)
  Hiermee wordt de massagetherapie deels vergoed door de ziektekostenverzekeraar.
 • Opleiding Systemisch werken via het lichaam bij Connie van der Arend. (2018)
 • Opleiding lichaamsgerichte begeleiding bij rouw bij Corinne de Graaf – Rouwen met compassie. (2019)
 • Opleiding EMDR (niet praktiserend) bij BivT. (2020)
 • Vierdaagse dieptemassage bij Hilda Wartena -RAAK. (2020)
 • Opleiding Holos Ademcoach bij Lo Hermsen.  (2021)
 • Opleiding NARM-practitioner bij Bodymind opleidingen (NeuroAffective Relational Model)  (  2022-2023)
 • Opleiding NARM Touch bij Bodymind opleidingen (i.o. 2023-2024)
 • Masterclasses; kanker in de praktijk, het schriklichaam, Psoas massage, stress & burn-out, ritmische (antroposofische) massage van de rug, nervus vagus, stress release, tweede brein 2.0, aanraken in adem, kanker en adem, freedom of voice, snijzaal lesdag; romp, rug en bekken.