Foto: Yvonne Witte

Ik heb altijd geweten dat ik met mensen wilde werken. Als meisje op de basisschool wilde ik verpleegster worden, net als mijn moeder. Op de middelbare school veranderde dat in werken met kinderen en ouders. Na mijn opleiding MDGO-agogisch werk ben ik zo het vak ingerold.
Ik heb 23 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening als pedagogisch medewerker, videohometrainer en gezinsbegeleidster. Een prachtig vak waar ik veel heb geleerd als het gaat over contextueel werken, hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma.

Tot ik in 2001 in een een burn-out kwam. Ik ontdekte dat de oorzaak van mijn burn-out niet alleen stress vanuit mijn werk en privé was, maar dat het vooral ging over de manier waarop ik met mezelf en mijn grenzen was omgegaan.
Een nieuwe weg ontstond toen Holos academie op mijn pad kwam. Ik begon met de vierjarige HBO opleiding tot massagetherapeut. Ik leerde, door middel van aandachtige aanraking, steeds opnieuw inchecken en contact maken met mezelf en daarmee de signalen van mijn lichaam. Ik leerde weer luisteren naar mijn lijf.

In 2009 startte ik praktijk Lief Lijf. Hier werk ik vanuit een holistische visie, vanuit zijn met wat er nu is. Gedachten en gevoelens beïnvloeden je lichaam en uiten zich via je lijf; je lichaam is als een spiegel.
De ervaringen die je in je leven hebt opgedaan en de manier waarop je hiermee bent omgegaan, maken jou tot wie je bent. Iedereen denkt, kijkt, voelt en ervaart op zijn eigen manier. Ook ervaringen uit het verleden zijn terug te voelen. Alle ervaringen liggen opgeslagen in je lijf, je lichaam herinnert.
Vandaar Lief Lijf, omdat we allemaal dat lieve lijf in momenten voor gewoon nemen. De uitnodiging blijft om met milde vriendelijke ogen in contact te blijven met dat wat er in jou leeft.

Ik werk graag in de verbinding met jou, met alles wat je meeneemt. Met dat wat je in je leven ontmoet en ervaren hebt, en wat maakt wie je nu bent.
Ik zie mezelf als open en beschouwend, ondersteunend en directief . Ik sluit aan waar jij bent: nu.
Je bent helemaal welkom.

 

Ik ben verbonden aan Holos academie. Hier geef ik lessen en masterclasses over de psoas binnen de module trauma & regulatie. Ook begeleid ik de 3e en 4e -jaars studenten bij de integratielessen, het practicum, interne stage en de eindexamens.

Twee keer per jaar werk ik een week voor de Soul search Foundation. Deze retraiteweken richten zich op het ondersteunen van (jong) volwassen ex-kankerpatiënten, van 18 – 45 jaar, door het organiseren van het programma  ‘Regie en vitaliteit na kanker’ .
Dit programma richt zich op het vinden van het het ‘nieuwe normaal’ na kanker, zodat deelnemers weer gaan voelen en ervaren dat ze regie over hun leven hebben. Deelnemers worden in deze week begeleid door middel van coaching gesprekken, yoga, kunstzinnige – en massagetherapie.
We zijn altijd op zoek naar donateurs of Soulpartners!

Ik hou ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en heb in de afgelopen jaren diverse opleidingen en nascholingen gedaan:

 • Vierjarige HBO opleiding afgerond voor massagetherapeut bij Holos academie voor massagetherapie. (2012)
 • Medische basiskennis en psychosociale basiskennis behaald volgens CPION, Plato eisen. (2017/2018)
  Hiermee wordt de massagetherapie deels vergoed door de ziektekostenverzekeraar.
 • Opleiding Systemisch werken via het lichaam bij Connie van der Arend. (2018)
 • Opleiding lichaamsgerichte begeleiding bij rouw bij Corinne de Graaf – Rouwen met compassie. (2019)
 • Opleiding EMDR (niet praktiserend) bij BivT. (2020)
 • Vierdaagse dieptemassage bij Hilda Wartena -RAAK. (2020)
 • Opleiding Holos Ademcoach bij Lo Hermsen.  (2021)
 • Opleiding NARM (Het NeuroAffective Relational Model) wat zich richt op werken met relationeel-, hechtings- en ontwikkelingstrauma (i.o 2022-2023)
 • Masterclasses; kanker in de praktijk, het schriklichaam, psoas massage, stress & burn-out, ritmische (antroposofische) massage van de rug, nervus vagus, stress release, tweede brein 2.0, aanraken in adem, kanker en adem, freedom of voice, psycho-peristaltiek.