Foto: Yvonne Witte

Ik heb altijd geweten dat ik met mensen wilde werken. Als meisje op de basisschool wilde ik verpleegster worden, net als mijn moeder. Op de middelbare school veranderde dat in werken met kinderen en ouders. Na mijn opleiding MDGO-agogisch werk ben ik zo het vak ingerold.
Ik heb 23 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening als pedagogisch medewerker, videohometrainer en gezinsbegeleidster. Een prachtig vak waar ik veel heb geleerd als het gaat over contextueel werken, hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma.

Toen ik in 2001 in een burn-out kwam, ontdekte ik dat de oorzaak van mijn burn-out niet alleen stress vanuit mijn werk en privé was, maar dat het vooral ging over de manier waarop ik met mezelf en mijn grenzen was omgegaan.
Een nieuwe weg ontstond toen Holos academie op mijn pad kwam. Ik begon met de vierjarige HBO opleiding tot massagetherapeut. Ik leerde, door middel van aandachtige aanraking, steeds opnieuw inchecken en contact maken met mezelf. Daardoor weer opnieuw de signalen van mijn lichaam herkennen; ik leerde weer luisteren naar mijn lijf.

In 2009 startte ik praktijk Lief Lijf. Hier werk ik vanuit een holistische visie, vanuit zijn met wat er nu is. Je gedachten en gevoelens beïnvloeden je lichaam en dat merk je op via het lijf; je lichaam is als een spiegel en laat je voelen hoe het nu met je is. Iedereen denkt, kijkt, voelt en ervaart op zijn eigen manier.
Massagetherapie is een prachtig middel om door middel van aanraking contact te maken met dat wat er nu is. Vanuit de NARM therapie onderzoeken we wat jou verlangens zijn en wat je in de weg staat, een somatische en op mindfulness gebaseerde methode.

Ik werk graag in de verbinding met jou, met alles wat je meeneemt. Met dat wat je in je leven ontmoet en ervaren hebt, en wat maakt wie je nu bent.
Ik zie mezelf als open, beschouwend, directief, kalm en ondersteunend. Ik sluit aan waar jij bent: nu.
Je bent helemaal welkom.

 

Ik ben verbonden aan Holos academie. Hier geef ik lessen en masterclasses over de psoas binnen de module trauma & het zenuwstelsel. Ook begeleid ik de 3e en 4e -jaars studenten bij de integratielessen,  practicum, interne stage en de eindexamens.


Ik hou ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en heb in de afgelopen jaren diverse opleidingen en nascholingen gedaan:

 • Vierjarige HBO opleiding afgerond voor massagetherapeut bij Holos academie voor massagetherapie. (2012)
 • Medische basiskennis en psychosociale basiskennis behaald volgens CPION, Plato eisen. (2017/2018)
  Hiermee wordt de massagetherapie deels vergoed door de ziektekostenverzekeraar.
 • Opleiding Systemisch werken via het lichaam bij Connie van der Arend. (2018)
 • Opleiding lichaamsgerichte begeleiding bij rouw bij Corinne de Graaf – Rouwen met compassie. (2019)
 • Opleiding EMDR (niet praktiserend) bij BivT. (2020)
 • Vierdaagse dieptemassage bij Hilda Wartena -RAAK. (2020)
 • Opleiding Holos Ademcoach bij Lo Hermsen.  (2021)
 • Opleiding NARM (Het NeuroAffective Relational Model) wat zich richt op werken met relationeel-, hechtings- en ontwikkelingstrauma (i.o 2022-2023)
 • Opleiding NARM Touch (i.o. 2023-2024)
 • Masterclasses; kanker in de praktijk, het schriklichaam, psoas massage, stress & burn-out, ritmische (antroposofische) massage van de rug, nervus vagus, stress release, tweede brein 2.0, aanraken in adem, kanker en adem, freedom of voice, snijzaal lesdag; romp, rug en bekken.