Massagetherapie helpt je luisteren naar je lijf.

Massagetherapie is een uitnodiging aan jou om juist met aandacht te voelen hoe het nu met je is.
Om helemaal aanwezig te zijn bij je sensaties en dat wat je voelt. Hoe ervaar je je lijf in dit moment? Welke gedachtes zijn er? Zijn er gevoelens of emoties? Mogen die er zijn of niet? Massagetherapie gaat over ervaren in de aanraking. Voor velen van ons zo vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Het gaat over voelen, ervaren, zonder dat het anders hoeft.
En er zijn momenten in het leven dat ons dat minder makkelijk lukt. Momenten van stress, overprikkeling of verlies en rouw. Momenten waarop jouw zenuwstelsel misschien signalen geeft die je niet begrijpt, fysiek of emotioneel. Massagetherapie kan een ingang zijn om dan weer contact te maken met jezelf. Daar waar je hoofd vaak een weg bedenkt, helpt je lijf je om bij jezelf aan te komen.
Neem maar eens een diepe ademteug. Kun je voelen hoe je even weer meer verbinding hebt met je lijf?
Als je je hier bewust van wordt betekent het dat je gaat waarnemen, voelen en herkennen.  Je neemt het mee in je dagelijkse leven, er ontstaat verandering.

Een lichamelijke klacht kan een vertaling zijn van iets wat verband heeft met wat er binnen in je leeft. Het is een signaal of een uiting van iets in jou dat om aandacht vraagt, bewust of onbewust. Vaak zijn we geneigd deze signalen te negeren, er geen aandacht aan te besteden. Vaak vanuit een oud patroon, de manier waarop we hebben geleerd om om te gaan met de uitdagingen in ons leven.
Massagetherapie is er niet op gericht om iets op te lossen of weg te nemen, maar is een uitnodiging tot bewustwording.

 

Hoe werk ik?

Een eerste sessie is een kennismaking en intake. Deze sessie duurt gemiddeld anderhalf uur. Elke volgende sessie bestaat uit een voorgesprek, een massage en een kort nagesprek en duurt vijf kwartier. In het voorgesprek komen we terug op de vorige massage en hoe het nu met je gaat. Soms ligt de aandacht meer op gesprek en bewustwording en soms meer op massage en bewustwording. Samen kijken we naar wat er in dat moment nodig is.
Na de behandeling is er ruimte om rustig na te voelen, te delen wat je ervaren hebt of in stilte te blijven.

Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken uit de klassieke massage, energetische/haptische massage, voetreflexzonemassage, bindweefselmassage, ritmische massage, psoas massage en Holistic Pulsing. Als ondersteunende technieken gebruik ik focussen, systemisch werk via het lichaam, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen.

Iedereen is anders, dus zo ook ieders proces. Soms kun je na één behandeling weer ruimte genoeg voelen om verder te kunnen. De meeste cliënten zie ik tussen de vijf en de tien keer. Er zijn ook cliënten die na een traject met regelmaat blijven komen om zo het contact met hun lijf te kunnen blijven ervaren.

Ben je benieuwd wat massagetherapie voor jou kan betekenen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen.
Wil je een beeld krijgen wat massagetherapie voor jou kan betekenen? Kijk dan deze video.