Massagetherapie helpt je luisteren naar je lijf.

Massagetherapie is een uitnodiging aan jou om juist met aandacht te voelen hoe het nu met je is.
Om helemaal aanwezig te zijn bij dat wat je voelt. De nadruk ligt op ervaren van wat er nu is. Wat is er te voelen in je lijf? Welke gedachtes zijn er?
Wanneer er een lichamelijke klacht is kan dit een vertaling zijn van iets wat verband heeft met wat er binnen in je leeft. Het is een signaal of een uiting van iets in jou dat om aandacht vraagt, bewust of onbewust. Vaak zijn we geneigd deze signalen te negeren, er geen aandacht aan te besteden.

Daar waar je hoofd vaak een weg bedenkt, helpt je lijf je om bij jezelf, je essentie te zijn.
Als je je hier bewust van wordt betekent het dat je het gaat voelen en herkennen. Je neemt het mee in je dagelijkse leven, er ontstaat verandering. Massagetherapie is er niet op gericht om iets op te lossen of weg te nemen, maar is een uitnodiging tot bewustwording.

Voor wie is massagetherapie?

Massagetherapie helpt bij:

  • stress of spanning in je lijf
  • burn-out
  • klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak
  • ziekte of rouw
  • depressiviteit of angstgevoelens
  • als je meer verbinding wilt krijgen tussen je voelen en je denken

Natuurlijk kan massagetherapie ook zonder lichamelijke klachten gegeven worden. Voor wie op zoek is naar ontspanning is massagetherapie een mooie manier om in contact te komen met jezelf en te voelen wat aandacht nodig heeft.

Massagetherapie is een op zichzelf staande therapievorm, maar kan ondersteunend en aanvullend zijn bij een behandeling van een arts, psycholoog of psychotherapeut. Massagetherapie kan gedeeltelijk worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Hoe werk ik?

Een eerste sessie is een kennismaking en intake. Deze sessie duurt gemiddeld anderhalf uur. Elke volgende sessie bestaat uit een voorgesprek, een massage en een kort nagesprek en duurt vijf kwartier. In het voorgesprek komen we terug op de vorige massage en hoe het nu met je gaat. Soms ligt de aandacht meer op gesprek en bewustwording en soms meer op massage en bewustwording. Samen kijken we naar wat er in dat moment nodig is.
Na de behandeling is er ruimte om rustig na te voelen, te delen wat je ervaren hebt of in stilte te blijven.

Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken uit de klassieke massage, energetische/haptische massage, voetreflexzonemassage, bindweefselmassage, ritmische massage, psoas massage en Holistic Pulsing. Als ondersteunende technieken gebruik ik focussen, systemisch werk via het lichaam, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen.

Iedereen is anders, dus zo ook ieders proces. Soms kun je na één behandeling weer ruimte genoeg voelen om verder te kunnen. De meeste cliënten zie ik tussen de vijf en de tien keer. Er zijn ook cliënten die na een traject met regelmaat blijven komen om zo het contact met hun lijf te kunnen blijven ervaren.

Ben je benieuwd wat massagetherapie voor jou kan betekenen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen.
Wil je een beeld krijgen wat massagetherapie voor jou kan betekenen? Kijk dan deze video.